top of page

Yeni normalde , alınan profesyonel koçluk hizmeti, liderlerin , firmaların işini kolaylaştıracaktır.


Yavaş yavaş aktif olarak çalışmaya başladığımız bu dönemde hayata bakış açımız, iş yapış şekillerimiz ne büyük değişikliğe uğradı öyle değil mi ?

Uzaktan çalışma , uzaktan yönetim ve toplantı anlayışı geldi , oturdu gündemimize.

Müşteri ziyaretlerinin yerini zoom toplantıları aldı.

İnternet üzerinden yapılan bilgilendirme toplantıları, diğer adıyla da Webinerler yaparak işlerimizi yürütmeye devam ediyoruz.

Tüm bu değişim , liderlerin ekibiyle yüz yüze yaptıkları görüşmelerin azalması,

ekip motivasyonu açısında önemli zorluklar getirmektedir.Diğer yandan da

kuruma bağlılığın azalmasına sebep olacak gibi durmaktadır.


Gerçekte bu durum tüm firmalar için yeni gündem olmasına rağmen,

dijital sektörde çalışan şirketler ve yöneticileri için uzun zamandan beri önemli bir gündem maddesiydi.Çünkü dijital ,yazılım sektöründe çalışan firmaların

yazılımcıları ,birçok kere yazılım işlerini firmalarında değil, yazılım yaptıkları firmada, evlerinde yada herhangi bir kafe'de yürütüyorlardı.Bu firmalar için ekip uyumu, iletişim problemi ve kurum bağlılığında azalma gibi konular sık sık gündeme geliyordu.


Şimdi konumuza dönecek olursak, yeni normalde şimdiye kadar dışarda tuttuğumuz koçluk ve insan kaynakları danışmanlığının bu tür sorunları azaltmada çok etkili bir çözüm olacağını hatırlatmak istiyorum.

Tecrübelerime dayanarak ekstra bir hatırlatma yapmak istiyorum, koçluk seanslarının firma içinden koçluk eğitimi alan kişiler tarafından değilde ,dışardan alınması çok önemlidir.Sebebine gelince ,çalışanlar firma bünyesinde istihdam edilmiş koç'a güven duymamakta ve görüşme yapmakta çekince göstermekte yada gerçek sorunlarını ifade edememektedir.

Diğer yandan dışardan koçluk hizmeti alacak firmalar içinde ayrıca genel çerveve konusunda bilgi vermek isterim.Koçluk hizmeti kendi prosedürü dahilinde son derece özel'dir. Profesyonel koç firma tarafından görevlendirilse bile , görüşmenin içeriğini aktaramaz.Bununla birlikte ,koçluk alan kişinin gerçekte sorunu ne olursa olsun ve neyi konuşmak isterse istesin, işine olumlu yansımalarının olacağı kesindir.

Çünkü çalışanın kafasını kurcalayan ve onu rahatsız eden problem ortadan kalktığı için,

işe konsantrasyon artacağı gibi kuruma bağlılığı da artacaktır.Çünkü firması ona kendini değerli hissettirmiştir.

Salgın döneminde ise en çok koçluk almaya ihtiyaç duyan çalışan grubu ,bayan

çalışanlardır. İş, ev ve cocukla ilgili dengeleri yürütme konusunda oldukça zorlanan bayan çalışanların koçluk görüşmeleri ile performanslarında çok olumlu gelişme sağlanabilmektedir.

Son olarak da koçluk görüşmeleri zoom üzerinden çok etkili bir şekilde yapılabildiği

için gidip gelme gibi zaman kayıpları da söz konusu değildir.

İlk görüşmeden başlayarak olumlu bir ivmenin oluşacağı kesindir.Bununla birlikte koçluk

bir süreçtir.Firmaların görüşme sürecini hep canlı tutmaları ve profesyonel koç ile uzun süreli bir danışmanlık sürdürmeleri kesinlikle önerilmektedir.







Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page